Artikkelit aiheesta: Integraatiot

AD-Integraation toiminta QualityDeskissä

AD-integraatio QualityDeskiin

AD-integraation avulla QualityDesk-sovellukseen voi kirjautua ilman erillisiä tunnuksia tai salasanoja. Käytännössä käyttöoikeudet haetaan yrityksesi käyttöoikeusportaalista. Kun käyttöoikeudet ovat kunnossa, voit kirjautua QualityDeskiin linkistä, joka yleensä löytyy Intrasta tai yrityksesi sisäisistä ohjeista. Linkki on jokaisella organisaatiolla eri ja tämän vuoksi sitä ei ole merkitty tänne yleisiin ohjeisiin.

Roolit täytyy aina olla kunnossa yrityksen omassa käyttöoikeusportaalissa, jotta käyttäjä pääsee kirjautumaan QualityDeskiin. Mahdolliset roolien päivitykset on tehtävä aina käyttöoikeusportaalissa ja rooli päivittyy siinä vaiheessa kun käyttäjä kirjautuu QualityDeskiin. Kaikki mahdolliset muutokset tulevat siis käytännössä QualityDeskiin aina kirjautumisen ohella.

Alla linkit eri ohjeisiin liittyen AD-integraatioon. Jos et löydä täältä vastausta ongelmaan, niin olethan yhteydessä tukeemme oikealla alakulmassa olevasta chatista tai laittamalla viestiä support@qualitydesk.com..

Sisältö

AD Integraation viestintä
Admin käyttäjien ohjeet
Kirjautuminen
Käyttäjien poistaminen

AD integraation viestintä

QualityDeskiin on määritelty perusviestit, jotka voivat kuitenkin vaihdella yrityksittäin. Viestintää varten, täytyy Admin käyttäjien käydä lisäämässä Yrityksen asetuksiin viestinnän vastaanottajat kohdassa: Lähetä pääkäyttäjäviestit näihin osoitteisiin. Tähän kannattaa käytännössä laittaa niiden Admin käyttäjien osoitteet, joiden vastuulla käyttäjien sijoittaminen on.

Jatkuu kuvan jälkeen.

Yleisimmät viestintätilanteet:

Uusi käyttäjä kirjautuu QualityDeskiin. Tästä lähtee aina viesti niille pääkäyttäjille, jotta he voivat tarvittaessa sijoittaa käyttäjän oikeaan organisaatioon, yksikköön ja/tai tiimiin.
Käyttäjä pyrkii kirjautumaan QualityDeskiin sovelluksen oman kirjautumissivun kautta. Tästä lähtee viesti henkilölle joka, koittaa kirjautua ja viestissä ohjeistetaan kirjautumaan oikeasta linkistä.
Käyttäjä jolla ei oikeuksia sovellukseen. Tästä voi lähteä viestiä käyttäjälle sekä tarvittaessa myös Admin käyttäjille, että sovellukseen koitetaan kirjautua vaikka oikeuksia ei ole myönnetty.

Takaisin sisältöön

Admin käyttäjien ohjeet

Admin käyttäjät sijoittavat uudet käyttäjät oikeisiin organisaatioihin, yksiköihin ja tiimeihin Käyttäjän hallinnasta. Käyttäjän hallinnasta voidaan käytännössä siirtää käyttäjiä paikasta toiseen ja lisätä Arviointioikeuksia, mutta roolit täytyy aina päivittää yrityksen omasta käyttöoikeusportaalista. Kun uusi käyttäjä kirjautuu QualityDeskiin ensimmäistä kertaa, tulee tästä viesti pääkäyttäjille ja Admin käyttäjä voi käydä määrittelemässä henkilön oikeaan organisaatioon, yksikköön tai tiimiin.

Mene Käyttäjän hallintaan.
Kirjoita hakuun haluttu henkilö. (Jos et löydä henkilöä, niin hän ei ole joko kirjautunut QualityDeskiin tai oikeudet eivät ole yrityksesi käyttöoikeusportaalissa kunnossa.)
Klikkaa Muokkaa.

Jatkuu kuvan jälkeen.

Valitse henkilölle oikea oranisaatio (jos useampia). Johtotason käyttäjälle voit valita useamman organisaation halutessa.
Valitse henkilölle oikea yksikkö tai tiimi.
Lopuksi klikkaa Tallenna. Käyttäjän oikeudet päivittyvät saman tien. Erillistä viestiä käyttäjälle ei QualityDeskistä lähde.

Takaisin sisältöön

Kirjautuminen

Pääset kirjautumaan QualityDeskiin yrityksellenne toimitetusta linkistä. Pääset sovellukseen jos sinulle on myönnetty oikeudet yrityksesi käyttöoikeusportaalissa. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla et välttämättä näe sovelluksessa mitään ja tämä voi johtua siitä, että tunnustasi ei ole sijoitettu vielä Admin käyttäjien toimesta oikeaan organisaatioon, yksikköön tai tiimiin. Ensimmäisestä kirjautumisesta lähtee kuitenkin viesti Admin käyttäjille, jotta he tietävät sijoittaa tunnuksesi oikeaan paikkaan.

Jos et pääse kirjatumaan, niin

tarkista onko oikeutesi hyväksytty käyttöoikeusportaalissa.
Jos oikeudet ovat kunnossa, niin muista kirjautua yrityksellesi toimitetun linkin kautta.
Jos edelleenkään et pääse sovellukseen, niin ole yhteydessä QualityDeskin tukeen täällä olevan chatin kautta tai laittamalla viestiä support@qualitydesk.com. Laita mukaan print screen näkymästä joka sinulla tulee vastaan.

Takaisin sisältöön

Käyttäjien poistaminen

Käyttäjien poistaminen tapahtuu QualityDeskistä yleisimmiten manuaalisesti, ellemme ole saaneet AD-integraatioon signaalia poistetuista oikeuksista. Jos poisto täytyy tehdä manuaalisesti, niin saat poistettua käyttäjät alla kuvatulla tavalla. Huom! Työntekijätunnuksia voivat poistaa kaikki esihenkilötason käyttäjät ja esihenkilötason tunnuksia voi poistaa vain Admin käyttäjä.

Työntekijäprofiilin poisto (Voi tehdä kaikki esihenkilötason käyttäjät)

Mene henkilön profiiliin mistä tahansa, jossa henkilön nimi näkyy linkkinä.
Valitse profiilikuvan alta Hallinta
Klikkaa Muokkaa nappia.
Valitse joko Passivoi tai Poista käyttäjä ja data. Passivointi pitää datan ja profiilin tallessa mahdollista myöhempää tarvetta varten. Sen voi poistaa myöhemmässä vaiheessa tai asettaa poistettavaksi Automaattisen tietojen poisto lisäpalvelun avulla. Poistaminen poistaa profiilin ja kaiken datan välittömästi. Toimi siis tässä yrityksesi ohjeen mukaisesti.

Esihenkilörprofiilin poisto (Voi tehdä vain Admin käyttäjät)

Mene henkilön profiiliin Tee arviointeja tai Tee valmennuksia -sivulta henkilön nimeä klikkaamalla tai Käyttäjän hallinta sivulta.
Valitse tarvittaessa profiilikuvan alta Hallinta.
Klikkaa sivun lopusta Muokkaa nappia.
Valitse joko Passivoi tai Poista käyttäjä ja data. Passivointi pitää datan ja profiilin tallessa mahdollista myöhempää tarvetta varten. Sen voi poistaa myöhemmässä vaiheessa tai asettaa poistettavaksi Automaattisen tietojen poisto lisäpalvelun avulla. Poistaminen poistaa profiilin ja kaiken datan välittömästi. Toimi siis tässä yrityksesi ohjeen mukaisesti.

Takaisin sisältöön

Päivitetty: 30/11/2023